La grada empenta el Vilanova a la final de Copa

Copa Federació. 3a Cat. B. Semifinal

C.E.Vilanova  B 18 – CH Sant Quirze 16
9-9 a la primera part

CEVG: Antonio, Martí, Roger (2), Genis (4), Juan P., Sebas (7), Javi (1), Adrian (1), Francesc (1), Isma (1), Jesús, Ivan (1), Maño, i Jose M.

Gran ambient al Pavelló del Garraf per veure la semifinal de la Copa Federació de tercera, entre el Vilanova i el Sant Quirze, un ambient que va ser el veritable artífex del important triomf de l’equip local, animant sense parar als grocs, i empentant constantment als seus jugadors cap al triomf final davant d’un equip vallesà que li va posar les coses difícils especialment a la primera part.

Una primera part que va començar amb un clar domini dels visitants que ràpidament es van posar per davant en el marcador, i fent un joc que el Vilanova no podia contrarestar. Va ser a partir de minut 15, que els grocs van anar entrant en el partit i aconseguir el primer empat a 6, un empat que va durar més de cinc minuts, i que va esperonar als vallesans a apretar en el joc, i tornar a posar-se per davant amb 3 gols seguits i arribar al minut 25 amb un clar 6-9 al seu favor. Però de nou la grada va fer la seva feina, i va fer reaccionar als jugadors grocs, que en el darrer segon d’aquesta part assolien l’empat a 9, amb que es va anar al descans.

La segona part va començar igual que la primera, amb un Sant Quirze, més decidit que amb un parcial de 0-3 tornava a agafar les regnes del partit, i posava la por al cos dels locals i el públic, però de nou el Vilanova, esperonat pels seus afeccionats va reaccionar i va lograr empatar el partit a 13 gols. Van ser a partir de aleshores, moments de gran igualtat i nervis, sense que cap dels dos equips pogués trencar el partit al seu favor.

En aquesta fase, va sorgir la figura del porter local, en Martí, que amb una extraordinària actuació va anar desbaratant qualsevol intent visitant de avançar-se en el partit. El Vilanova però fallava clars atacs i tampoc no acabava de decidir el matx al seu favor.

Una millor gestió del temps i de la possessió de la pilota i del joc per part vilanovina, en els darrers minuts, va possibilitar finalment una victòria, un important triomf que posa al Vilanova B, a la final de la Copa Federació de tercera, que es jugarà el proper dissabte 11 de juny a Bordils, davant del Handbol Sant Joan Despí.